Tietojenkäsittelytieteen Seura ry

Tietojärjestelmätieteen SIG - Uutisia

Yleiskuvaus - Uutisia Tilaisuudet - ISS Research Hall of Fame

Uutisia

 

4.6.2018

Hongxiu Li palkittiin Vuoden 2017 Tietojärjestelmätieteilijä -tunnustuksella TKTS-päivillä Turussa:

Tietojenkäsittelytieteen tieteen seura ry:n Tietojärjestelmätieteen Special Interest Group valitsi vuoden 2017 tutkijaksi KTT, apulaisprofessori, Hongxiu Li’n Tampereen teknillisestä yliopistosta. Kunniakirja jaettiin seuran vuosikokouksessa Turussa 4.6.2018. Valinnassa painoivat erityisesti Hongxiu Li’n aktiivisuus yritysten ja yliopistojen välisessä yhteistyössä sekä hänen laajat ansionsa tieteellisessä tutkimuksessa ja kansainvälisten koulutusohjelmien luomisessa.

Hongxiu Li on erityisen ansioitunut kiinalaisten tutkijoiden kanssa tehtävässä tutkimuksessa, sillä hän on tuonut suomalaistutkijoiden käyttöön Kiinan sähköiseen liiketoiminnan ja sosiaaliseen median tutkimusaineistoja, joilla on päästy tutkimaan suurten käyttäjämäärien vuoksi digitalisaation ilmiöitä yleistettävästi. Li on ollut myös perustamassa kaksoistutkintomaisteriohjelmaa Turun kauppakorkeakoulun ja CCNU (Central China Normal University, Wuhan, Hubei) välille. Tutkimuksia ja yhteiskoulutushankkeita on rahoittanut mm. CIMO, EU Marie Curie IRSES, China Scholarship Council ja China National Science Foundation. Tutkimuksen kohteena Li’llä on tietojärjestelmien adoptio ja käyttäjyys digitalisaation eri yhteyksissä ja se perustuu vahvasti monimuuttujamenetelmien käyttöön edustavissa otoksissa. Hänen tutkimustaan on julkaistu mm. seuraavissa tieteellisissä lehdissä: Information Systems Journal, Computer & Education, Computers in Human Behavior, Decision Support Systems, Information & Management, PlosOne, sekä tietojärjestelmätieteen alan pääkonferensseissa, kuten ICIS, ECIS, PACIS ja AMCIS.

Hongxiu Li tunnetaan laajalti hyvänä, tehokkaana ja luotettavana kumppanina, jonka kanssa on miellyttävä työskennellä yhteisissä hankkeissa, koulutuksissa tai konferenssien järjestämisessä. Hongxiu Li on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi CCNU:sta (2001) ja kauppatieteiden tohtoriksi Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa, jossa hän työskenteli tutkijatohtorina ennen tulemistaan valituksi Tampereen teknillisen yliopiston apulaisprofessoriksi vuonna 2018. Hän toimii edelleen aktiivisesti yritysyhteistyössä ja on mm. eBEREA (eBusiness Education and Research in Europe and Asia) -verkoston varapuheenjohtaja.

                                                                        

1.9.2017

Juho Hamari palkittiin Vuoden 2016 Tietojärjestelmätieteilijä -tunnustuksella TKTS-päivillä Espoon Otaniemessä:

Tietojenkäsittelytieteen Seura ry:n Tietojärjestelmätieteen Special Interest Group valitsi vuoden tietojärjestelmätieteilijäksi pelillistämisen apulaisprofessorin Juho Hamarin. Porin yliopistokeskukseen sijoitettu professuuri on Tampereen teknillisen yliopiston ja Turun yliopiston yhteinen ja laatuaan ensimmäinen Suomessa. Valinta julkistettiin Tietojenkäsittelytieteen seuran päivillä Espoossa 1.9.2017. Perusteluissaan TJT SIGin puheenjohtaja professori Jukka Heikkilä mainitsi muun muassa Juho Hamarin määrätietoisen ja nopean nousun alan pelaamiseen keskittyneestä nuorukaisesta alan johtavaksi tutkijaksi, innovatiiviset tutkimusmenetelmät, ja rahoitusmahdollisuuksien täysimääräisen käytön huippututkimusryhmän rakentamiseksi.

Juho Hamaria ennen vuoden tietojärjestelmätietelijän valinta on kohdistunut professori Christer Carlssoniin (Åbo Akademi, nykyään professori emeritus) ja Virpi Tuunaiseen (Aalto-yliopisto).

                                                                        

13.12.2016

Jukka Heikkilä nimitetty Keskuskauppakamarin sähköisen liiketoiminnan valiokunnan jäseneksi vuoden 2018 loppuun päättyväksi toimikaudeksi.

                                                                        

9.6.2016

Virpi Kristiina Tuunainen palkittiin Vuoden 2015 Tietojärjestelmätieteilijä -tunnustuksella TKTS-päivillä Tampereella.

                                                                        

30.5.2016

Virpi Kristiina Tuunainen valittiin Chalmersin yliopiston kunniatohtoriksi vuodelle 2017.

                                                                        

2.5.2016

Matti Rossi valittiin AIS Councilin presidentiksi kaudelle 2016-2017.

https://aisnet.org/news/287337/AIS-Elects-New-Council-Members.htm 

                                                                        

30.1.2015

Christer Carlsson palkittiin Vuoden 2014 Tietojärjestelmätieteilijä -tunnustuksella Tivian IT-barometrin julkistustilaisuudessa Helsingissä.